Ugrás a tartalomhoz

Jóreménység-sziget szinopszis

A Jóreménység-sziget valós eseményeken alapuló inspiráló történet a magány erejéről, a kitartásról, az álmokról, a természetbe való elvonulásról, apa-fiú kapcsolatáról és az elengedésről.

A főszereplő a világjárvány idején úgy dönt, hogy önkéntes karanténba vonul egy apró lakatlan szigetre a Tisza-tavon. A szigeten egy kis kunyhó áll, amit még édesapjával épített évekkel korábban, de álmukat nem tudták befejezni, mert az apa időközben meghalt. A fiú ki akar szakadni a mókuskerékből, szembe akar nézni magával, ezért hét év után visszatér a szigetre. 

A kalandnak tűnő kezdet után azonban hamar próbára teszi a magány, ami rávilágít gyengeségeire és félelmeire. A csodálatos természet, a Tisza gyógyító ereje, a nomád élet és apja régi tanításai szépen lassan megváltoztatják az értékrendjét. Megérti mi az ami igazán fontos az életben és mi az ami nem. 

Megtapasztalja az igazi szabadságot és az egyszerű boldogságot. Valami mégis hiányzik az életéből. Fél év elteltével egy jó és egy rossz hírt kap a szigetre érkező paptól, aminek a hatására végleg szembe kell néznie az elengedéssel...


A filmet rendezte, írta, fényképezte és vágta
LJASUK DIMITRY

SZEREPLŐK

Ljasuk Dimitry  |  Dimi

Baranyák Béla  |  Atya

Dorogi Fernanda  |  Gabriella

Molnár Barnabás  |  Kis Dimi

Papp János  |  Apa hangja

A Tisza-tavon játszódó történet négy évszakon ível át.

A filmben láthatjuk a természetben élő modern ember alkalmazkodóképességét, átélhetjük érzéseit, félelmeit, aprónak tűnő nagy örömeit és boldogságát.

COLORIST & GRAPHIC DESIGNER:
Tasi Zoltán

HANG UTÓMUNKA:
Madácsi Imre, Gaston Stúdió

A film rég elfeledett értékeket és érzéseket közvetít, miközben gyönyörű felvételekkel kápráztat el.